Mijn naam is Inge Matthijsse – de Pater en ik woon in Capelle aan den IJssel. Ik ben geboren in 1971, getrouwd en moeder van een zoon en een dochter. Na de Pabo opleiding heb ik jarenlang met liefde en plezier lesgegeven op diverse basisscholen. Binnen de kerkelijke gemeente maakte ik kennis met het pastoraat. Verlangend om meer te leren over God, mensen en mezelf, heb ik de driejarige opleiding Pastorale Hulpverlening aan het Evangelisch College in Zwijndrecht gevolgd.

Al tijdens mijn werk voor de klas wist ik me betrokken op het welbevinden van ieder kind. Het pastorale werk ligt hiervan in het verlengde. Elk mens-en-kind zie ik als uniek geschapen, met mogelijkheden en talenten en in verschillende omstandigheden. Naast de mooie zegenrijke dingen die er in het leven zijn is er ook de gebrokenheid en het niet-maakbare. Juist in die situaties een goede weg vinden kan soms zo moeilijk zijn. Ik merkte dat daaraan mogen bijdragen mijn hart heeft. Om de kennis en ervaring die ik opdeed niet voor mezelf te houden heb ik in 2018 de praktijk opgericht.

Verwonderd om zoveel liefde, geduld en inzet van God voor mensen, zichtbaar geworden in Zijn Zoon Jezus Christus, weet ik me gemotiveerd om dit werk te doen. Jezus zocht de mensen op, juist in de gebrokenheid van het leven, om ze nabij te zijn, vragen te stellen, te onderwijzen, anders te laten denken, te helen en te bevrijden. Diezelfde God leeft en werkt nog. Hij kan als geen ander, door de gesprekken heen, levens ten goede beïnvloeden en voorgoed veranderen. Ik ben dankbaar dit werk in afhankelijkheid van deze Hoopverlener te mogen doen.

Naast het werk in de praktijk ben ik als docent verbonden aan het Evangelisch College voor de Toerustingscursus Pastoraat. Om adequaat en professioneel te blijven werken maak ik deel uit van een intervisiegroep en volg ik geregeld bijscholing.

Een synoniem voor hoop in de Bijbel is ‘vast vertrouwen’.